Drie verdachten openlijk geweld Ajax-Feyenoord voor de rechter

Het OM heeft drie mannen gedagvaard voor een snelrechtzitting op donderdag 26 oktober in de rechtbank van Amsterdam. De mannen worden verdacht van openlijke geweldpleging na de gestaakte wedstrijd Ajax-Feyenoord op 24 september.

De politie hield op donderdag 12 oktober drie mannen uit Dordrecht (27), Purmerend (21) en Wormerveer (32) aan. Zij staan niet op de camerabeelden die de politie eerder had vrijgegeven. Afgelopen vrijdag zijn ze voorgeleid aan de rechter-commissaris en ze blijven tot de snelrechtzitting in voorlopige hechtenis.

Een 18-jarige jongen uit Schoonhoven meldde zichzelf op vrijdag 13 oktober bij de politie nadat hij zich herkende op de vrijgegeven beelden. Hij is inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris, die zijn voorlopige hechtenis heeft geschorst.

Hoger beroep

Ruim een week eerder, op vrijdag 6 oktober, stonden al zes personen op een snelrechtzitting. Vijf van hen zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen van dertien of zestien dagen en taakstraffen tot 100 uur. Een persoon is vrijgesproken. Tegen de zes personen eiste het OM celstraffen tot zeven maanden waarvan twee voorwaardelijk. Het OM gaat tegen alle vonnissen in hoger beroep.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →