Nieuwe Grade 2 FlipX Professional serie van Optex

De nieuwe FlipX Professional detectoren van Optex bieden zeer nauwkeurige en betrouwbare Grade 2 detectie voor zowel grote als kleinere ruimtes. De detectoren zijn ontwikkeld voor commerciële en professionele locaties.

De FlipX Professional beschermt smalle of lange gebieden, zoals supermarktgangen tot 24 meter, of brede, open gebieden zoals klaslokalen, winkels en kantoortuinen tot 15 meter bij 85 graden. Door de lens van de detector 180 graden te draaien, kunnen de detectoren worden ingezet voor zowel smalle als brede detectie, in één enkel apparaat. Dit biedt de installateur en eindgebruiker meer flexibiliteit.

Voor nauwkeurige detectie van indringers is de detector uitgerust met een op maat gemaakte pyro-elektrische sensor die de menselijke vorm kan onderscheiden. Bovendien zorgt de speciaal ontworpen sferische lens voor consistentie in het hele detectieveld. Hierdoor worden zwakke punten die potentiële indringers kunnen uitbuiten geëlimineerd.

FlipX Professional sensoren hebben een dubbele geleidende afscherming om onterechte alarmen te voorkomen die worden veroorzaakt door sterke verlichting en RFI (Radio Frequency Interference).

De FlipX Professional serie is verkrijgbaar in twee modellen: de FLX-P-ST (alleen PIR) en FLX-P-DT (dual-tec; PIR en MW). Beiden hebben een slank en compact ontwerp, waardoor ze naadloos passen in de esthetiek van commerciële en professionele omgevingen.

De sensoren kunnen geïnstalleerd worden op een hoogte van twee of drie meter, zodat ze ‘verborgen’ zijn voor het zicht in kantoorgebouwen of collegezalen met hoge plafonds en beschermd zijn tegen vandalisme. De installatie is eenvoudig dankzij een EOL-aansluiting (End-of-line) en de ondersteuning van een opnieuw ontworpen LED-indicator.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →