Dief koopt snel nieuwe kleding, toch ingerekend door politie

Een verdachte van een diefstal in Tilburg dacht aan de politie te ontkomen door snel nieuwe kleding te kopen en die aan te trekken. Desondanks werd hij korte tijd later ingerekend.

De politie kreeg een melding van een man die op de Goirkekanaaldijk stond bij een auto met twee mannen. In die auto lagen gestolen spullen die hij herkende vanuit zijn bedrijf in Udenhout. Daar was de nacht daarvoor ingebroken en waren kabels gestolen. De eigenaar had het vermoeden dat deze kabels wel eens ingeleverd zouden worden op de Goirkekanaaldijk en dat vermoeden bleek juist. Hij trof daar de auto met zijn kabels erin en de twee mannen.

Hij belde de politie die meteen onderweg ging. Maar de twee mannen in de auto gingen er vandoor. De melder kon een goed signalement geven en kort daarna zag een agent een man lopen die aan het signalement voldeed, maar niet qua kleding. De scherpzinnige agent zag dat de man een tasje van een winkel in de buurt bij zich had.

In dat tasje zat kleding die wel aan het signalement voldeed. Bij navraag in de winkel bleek de verdachte, een 29-jarige man zonder vaste verblijfplaats in Nederland, inderdaad daar een witte jas en een andere broek gekocht te hebben. Alles was te zien op camerabeelden.

Het omkleden mocht niet baten, want de verdachte werd aangehouden verdacht van de diefstal van de kabels. Zijn partner is nog niet gevonden.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →