Verzekerde stormschade Ciarán geschat op 15 miljoen euro

De verzekerde schade aan woningen, auto’s en bedrijfsgebouwen door de storm Ciarán bedraagt ongeveer 15 miljoen euro. Dat meldt het Verbond van Verzekeraars.

De eerste schatting is gemaakt op basis van historische data door het Data Analytics Centre van het Verbond. De verzekerde schadelast lijkt mee te vallen. Dit neemt volgens het Verbond niet weg dat de storm plaatselijk voor veel overlast en leed heeft gezorgd.

In het Limburgse Venray is een man overleden door een omwaaiende boom. Op meerdere plekken zijn zonnepanelen van daken gewaaid. Ook in de kustgebieden heeft de storm flink huisgehouden met windstoten in IJmuiden, Vlissingen en Hoek van Holland van boven de 110 kilometer per uur.

Vervolgschade

Het Verbond waarschuwt dat de wind de komende dagen nog tot vervolgschade kan leiden. Dakpannen en zonnepanelen die donderdag door windstoten zijn losgetrild, bomen die al iets ontworteld zijn of ingescheurde takken, kunnen alsnog afwaaien.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →