Nieuwe controller Axis voor lokaal beheer audio

Axis Communications heeft het audio portfolio uitgebreid met de AXIS C8310 Volume Controller. Met dit apparaat kunnen gebruikers per zone eenvoudig audiobronnen selecteren en het volume aanpassen.

De controller is via de I/O port te verbinden met alle audio apparaten van de fabrikant. Gebruikers kunnen in iedere zone het geluid van meerdere bronnen harder of zachter zetten zonder in te loggen in beheersoftware.

Lokale audiosystemen zijn dankzij de controller flexibel lokaal te bedienen, maar ook centraal te beheren. Het maximale volume en tot drie audiobronnen zijn te configureren in AXIS Audio Manager Edge of AXIS Audio Manager Pro. Gebruikers op locatie kunnen met de knoppen op de controller vervolgens het volume afstemmen op bijvoorbeeld het aantal aanwezigen in de ruimte. Onafhankelijk van het lokaal ingestelde volume worden live of ingeplande boodschappen of ontruimingsalarmen gewoon afgespeeld zoals geconfigureerd in de audio management software.

De volume controller heeft een eenvoudige interface met duidelijke symbolen voor een hoger of lager volume, mute en drie audiobronnen. Achtergrondverlichting geeft aan welke audiobron is geselecteerd. Het apparaat is gemakkelijk aan een muur te installeren. In grote ruimtes met zones zijn meerdere controllers te gebruiken.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →