Veiligheidsbranche positief over nieuw veiligheidsbeleid voor bestuurders

De Nederlandse Veiligheidsbranche reageert positief op het nieuwe beveiligingsbeleid voor burgemeesters en wethouders. De nadruk op maatwerk in veiligheidsmaatregelen is ‘een forse stap vooruit’, stelt de vereniging.

Door uitbreiding van de ministeriële regeling voor beveiligingsmaatregelen voor decentrale bestuurders per 1 januari 2024 kunnen bestuurders van provincies, gemeenten en waterschappen voortaan een beveiligingsadvies op maat krijgen. De nieuwe maatregelen moeten bestuurders beter beschermen.

Volgens de Nederlandse Veiligheidsbranche is het door de vele varianten van geweld en bedreiging van bestuurders noodzakelijk dat er ook variatie mogelijk moet zijn in de te treffen veiligheidsmaatregelen. De leden van de Nederlandse Veiligheidsbranche, particuliere beveiligingsbedrijven, worden steeds vaker ingezet voor de beveiliging van personen.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security professionals.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →