VRKI 2.0 versie 2024 gepubliceerd

De VRKI 2.0 speelt een belangrijke rol bij het ontwerpen, opleveren en onderhouden van (gecertificeerde) beveiligingsmaatregelen. Afgelopen week is de VRKI 2.0 versie 2024 gepubliceerd. Deze is te gebruiken vanaf 1 januari 2024. Tot 1 april 2024 geldt een overgangsperiode voor de VRKI 2.0 versie 2023.

Belangrijke wijzigingen zijn onder meer dat beveiligingsmaatregelen voor daken niet meer beperkt zijn tot enkel bouwkundige maatregelen en een update van de attractiviteitenlijst met goederen, terwijl de eisen met betrekking tot gecertificeerde kluisverankering een jaar zijn uitgesteld. De paragraaf over Technische alarmverificatie (8.1.2) is ingekort en verwijst naar de Richtlijn Projectering Alarmverificatie die eind dit jaar wordt gepubliceerd.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security professionals.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →