Geen hotel in Amsterdamse monumentale woning vanwege twijfels over brandveiligheid

De rechtbank in Amsterdam heeft de besluiten vernietigd op basis waarvan de gemeente Amsterdam een vergunning had verleend om een monumentale woning in Amsterdam om te bouwen tot hotel. Een ander hotel in de buurt en omwonenden maakten zich zorgen om de brandveiligheid, vanwege het grote aantal gasten (80) dat in het hotel mag logeren.

Ook zijn er aangrenzende panden die bewoond worden en op de bovenste etages van het pand zelf zit een hotel. De rechtbank oordeelt dat de ingebrachte punten door het hotel en de omwonenden voldoende concreet zijn voor twijfel aan de zorgvuldigheid en de begrijpelijkheid van de rapporten waarop de brandveiligheid is gebaseerd. Om die reden is een nadere motivering van de gemeente Amsterdam vereist. De rechtbank vernietigt daarom de besluiten.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →