Verdachte aangehouden voor 33 jaar oude Rotterdamse roofmoord

Het coldcaseteam van de politie Rotterdam heeft afgelopen week een 59-jarige Rotterdammer aangehouden voor betrokkenheid bij de dood van de 54-jarige ondernemer Hans van der Mee. Die werd op 14 februari 1990 in zijn winkel in Rotterdam overvallen en doodgeschoten.

Van der Mee runde samen met zijn vrouw in 1990 een winkel in huishoudelijke apparatuur. Als het echtpaar denkt dat er twee klanten de winkel in komen, blijkt het om een overval te gaan waarbij de ondernemer uiteindelijk om het leven komt.

De verdachte is inmiddels voorgeleid voor de rechter-commissaris. Die heeft bepaald dat hij 14 dagen langer vast blijft zitten. De Rotterdammer zit in volledige beperkingen. Dat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

De zaak is de afgelopen jaren in verschillende opsporingsprogramma’s op televisie behandeld en er is door de hoofdofficier van justitie een beloning van dertigduizend euro uitgeloofd voor de gouden tip. Het is nog niet bekend of die beloning wordt uitgekeerd.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →