Sneller en eenvoudiger updaten met nieuwe versie Genetec Security Center

Genetec heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center. Met een verschuiving naar een continuous delivery benadering, begint met deze versie een nieuw tijdperk in de manier waarop gebruikers van Genetec Security Center up-to-date kunnen blijven met de nieuwste functies en updates van het platform.

“De snel veranderende wereld van security heeft behoefte aan snelle innovatie. Door een continuous delivery model te gebruiken, kunnen we zowel nieuwe functies als beveiligingsupdates consistenter leveren met minder verstoring voor klanten, terwijl we de ambitieuze omvang van onze innovatiestrategie kunnen behouden”, aldus Christian Morin, Vice President of Product Engineering en Chief Security Officer bij Genetec.

Mapping

De nieuwste versie van Security Center biedt verbeterde mapping functies waaronder een nieuwe kaartwidget voor dashboards en verbeterde zoomfunctionaliteit voor een betere ervaring voor operators, met name in grote stedelijke of multi-site implementaties. Met de nieuwe kaartwidgets kunnen operators mini-bewakingstaken aanmaken in hun dashboards. Ze kunnen ook camera’s (of andere elementen) van kaarten in lege frames plaatsen om video’s te bekijken en eenvoudig zoeken naar elementen waarover ze meer info nodig hebben.

De verbeterde zoomfunctie toont of verbergt lagen, afhankelijk van het in- of uitzoomen. Hierdoor zien operators alleen wat belangrijk is op het gewenste zoomniveau, wat het overzicht verbetert. Als er bijvoorbeeld wordt uitgezoomd, kunnen deuren en inbraakzones worden verborgen, zodat operators zich kunnen concentreren op camera’s en ALPR-eenheden vanuit helicopter view. De verborgen eenheden verschijnen weer als wordt ingezoomd op het individuele gebouwniveau.

Authenticatie

Security Center heeft ook nieuwe configuratieverbeteringen voor authenticatieservices toegevoegd. Deze omvatten een nieuwe configuratiewizard die gebruikers door het configuratieproces leidt, een hulpfunctie om problemen op te sporen en te diagnosticeren, plus een testfunctie die ingezet kan worden bij implementaties. Deze verbeteringen helpen een anders mogelijk gecompliceerde systeemconfiguratie te vereenvoudigen en verminderen onzekerheden in het proces, zodat system integrators het systeem sneller in gebruik kunnen nemen.

Als onderdeel van het continuous delivery model legt de nieuwste versie van Security Center de basis voor nieuwe platformfuncties die systeemconfiguratie, beheer en auditing aanzienlijk vereenvoudigen. Dit komt net zo goed ten goede aan klanten die de dagelijkse activiteiten willen verlichten als aan klanten die grote, complexe faciliteiten beheren. De nieuwe functies worden in de loop van 2024 geïntroduceerd en zullen geavanceerde workflowactiviteiten mogelijk maken, zodat operators zich kunnen concentreren op de specifieke werkzaamheden die hun aandacht nodig hebben.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →