Beslag op luxe goederen, auto’s en geld in onderzoek naar witwassen

Vier mannen zijn aangehouden op verdenking van drugshandel en witwassen. Bij het doorzoeken van negen locaties in Almere, Diemen en Amsterdam is beslag gelegd op zo’n 150.000 euro aan contanten, negen auto’s van duurdere merken, tassen, sieraden en horloges.

Naar aanleiding van gekraakte cryptodata startte de politie een onderzoek naar drugshandel en witwassen. Dinsdag werden negen panden doorzocht en werden de vier mannen gearresteerd. Het gaat om twee mannen van 54 en 28 jaar uit Almere, een 42-jarige man uit Diemen en een 45-jarige man uit Amsterdam.

In de panden werden ook munitie en (zwaar) illegaal vuurwerk gevonden. In een woning waren drie vrouwen aanwezig zonder verblijfsvergunning. Zij zijn overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security professionals.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →