Nieuwe videobased rook- en vlamdetectie AVIOTEC 8000i IR Bosch bij SmartSD

De nieuwe AVIOTEC 8000i IR oplossing voor videobased branddetectie van Bosch biedt snelle en betrouwbare 24/7 rook- en vlamdetectie voor binnen en buiten bij montage onder een afdak.

Het detecteren van rook en vlammen kan een grote uitdaging zijn in bepaalde omgevingen, waar zich potentiële ontstekingsbronnen bevinden en explosies kunnen plaatsvinden. De nieuwe release van AVIOTEC videobased branddetectie is voorzien van algoritmen om in al deze scenario’s toch een betrouwbare detectie te kunnen bieden.

Hitte, beweging, gevaarlijke stoffen en enorme ruimtes die worden gebruikt voor productie, logistiek en transport brengen allemaal extra risico’s met zich mee, waarvoor vroege branddetectie van vitaal belang is. Hoge plafonds, ongebruikelijke indelingen, een mix van bouwvormen en diverse materialen vragen om maatwerk. Met name in scenario’s met een groot aantal personeelsleden of waardevolle materialen en producten of waar onderbreking van de productiviteit tot omzetverlies leidt, moeten veiligheidsmanagers plannen maken voor brandveiligheid in elke centimeter van hun bedrijfspand.

De technologie achter AVIOTEC 8000i IR bestaat uit intelligente algoritmen die grote hoeveelheden gegevens kunnen analyseren voor Deep Learning. De algoritmen, samen met hoge resolutie beelden en on-board infraroodverlichting, kunnen binnen enkele seconden betrouwbaar onderscheid maken tussen ongevaarlijke gebeurtenissen en het ontstaan van een echte brand, zelfs in moeilijke omgevingen bij slecht zicht en ’s nachts.

De detectietechnologie van AVIOTEC is gebaseerd op de analyse van grote hoeveelheden beeldgegevens van echte branden en valse alarmscenario’s. Er kan daarom binnen enkele seconden heel betrouwbaar worden geanalyseerd of er wel of geen alarmmelding moet worden verstuurd. De Deep Learning algoritmen gaan nog een stap verder met de continue invoer en analyse van verdere gegevens uit live beelden. Dit maakt het niet alleen snel, maar ook robuust en aanpasbaar voor elke brandveiligheidstoepassing.

De AVIOTEC videobased branddetectie oplossingen van Bosch worden geleverd door SmartSD.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →