Taakstraf en geldboete voor slaan conductrice

Een 26-jarige vrouw uit Boxtel is door de politierechter veroordeeld tot een taakstraf van 60 uur en een geldboete. Zij sloeg in augustus een conductrice van de NS in haar gezicht.

De conductrice was op station Delft opgeroepen omdat in een van de wagons een fles wijn stuk was gevallen. De vrouw die de wijnfles had laten vallen reageerde agressief toen de conductrice haar aansprak en vroeg of ze wilden gaan zitten. Ze schreeuwde en sloeg met haar vlakke hand de conductrice in het gezicht. De passagier werd in Den Haag aangehouden door de Spoorwegpolitie.

Normaal zou voor een enkele klap met licht letsel een geldboete gebruikelijk zijn. Omdat de verdachte iemand met een publieke taak heeft geslagen onder invloed van alcohol, eiste de officier van justitie niet alleen een twee keer zo hoge straf, maar ook een taakstraf. Wat haar betreft zou de verdachte 60 uur taakstraf moeten uitvoeren en een schadevergoeding moeten betalen. De politierechter deed direct uitspraak en volgde de eis van het Openbaar Ministerie volledig.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security professionals.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →