Duizend euro voor kwartier werk: loodgieters opgepakt voor oplichting in Tilburg

Twee Amsterdammers zijn zaterdagavond aangehouden voor oplichting in Tilburg. De mannen waren in een woning aan de Trouwlaan voor een loodgietersklus. Toen deze klus wel verdacht duur bleek te zijn, belde de bewoonster de politie.

Volgens de bewoonster waren de mannen een kwartier bezig geweest en rekenden daar ruim duizend euro voor. De vrouw moest het direct gaan pinnen en kreeg geen factuur. Omdat ze de situatie niet vertrouwde, belde ze de politie.

Toen agenten bij het adres aankwamen, troffen ze daar de twee verdachten aan. Die waren niet van plan om inzicht te geven in hun bedrijfsstructuur en zetten het na de identiteitscontrole en een kort gesprek beiden op een lopen. Een verdachte kon gelijk worden aangehouden. De ander is later op de avond aangehouden in Den Haag.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →