32 maanden cel voor winkeldiefstal bij drogisterijen door heel Nederland

Een 37-jarige vrouw uit Roemenië is veroordeeld tot een celstraf van 32 maanden voor het plegen van 32 winkeldiefstallen. De vrouw moet de benadeelde winkels ook een schadevergoeding betalen van ruim 8700 euro.

De vrouw maakte zich in korte tijd in verschillende regio’s schuldig aan dertig winkeldiefstallen bij Kruidvat en twee bij Trekpleister. Ze bezocht soms meerdere filialen op een dag en stal grote hoeveelheden make-up. Daarbij gebruikte ze een geprepareerde tas.

De rechtbank oordeelt dat sprake is van mobiel banditisme. Dit zijn (vaak) internationaal rondtrekkende bendes die in korte tijd vermogensdelicten plegen en daar hun geld mee verdienen. Mobiel banditisme wordt in de regel zwaarder bestraft dan ‘reguliere’ winkeldiefstallen, aangezien daders bij mobiel banditisme doelbewust planmatig en berekend te werk gaan.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →