OM eist levenslange celstraffen in liquidatieproces Eris

Het OM eist straffen van 16 jaar celstraf tot levenslang tegen negentien verdachten in het strafproces Eris. De verdachten, onder wie kopstukken en leden van de inmiddels verboden motorclub Caloh Wagoh, zouden in 2017 in wisselende samenstellingen vijf liquidaties, voorbereidingshandelingen voor liquidaties en geweldsdelicten hebben gepleegd. De verklaringen van een kroongetuige zijn bepalend in de strafzaak Eris.

Volgens het OM vormden veertien verdachten een criminele organisatie gericht op het doden van mensen in ruil voor geld. Vijf overige verdachten in hoger beroep waren volgens het OM geen onderdeel van de organisatie, maar werden wel door de organisatie ingezet voor gewelddadige klussen.

De 53-jarige hoofdverdachte was de voorman van de motorclub. Volgens het OM zou hij samen met twee andere verdachten de criminele organisatie hebben aangestuurd. Die pleegde moorden op bestelling. In een periode van acht maanden werden in 2017 vijf mensen doodgeschoten, drie moorden voorbereid en nog eens zeven mensen op de lijst gezet om te worden gedood. Een jaar later werd nog een liquidatie voorbereid.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →