Camera met dubbele sensor van Axis biedt 4K bij 30 fps en ondersteuning voor AI-analyses

Axis Communications heeft een multidirectionele camera ontwikkeld met dubbele sensor die de klok rond uitstekende groothoekoverzichten biedt en een gedetailleerde dekking bij inzoomen, zelfs in uitdagende lichtomstandigheden. Deze compacte camera biedt de mogelijkheid in twee verschillende richtingen tegelijk te kijken.

De AXIS P4708-PLVE biedt twee 4K-kanalen en een framesnelheid van 30 fps. Met Lightfinder en Forensic WDR beschikken gebruikers over scherpe, heldere beelden in uitdagende of slechte lichtomstandigheden. Deze AI-gedreven camera is uitgerust met een Deep Learning Processing Unit (DLPU). Dit verbetert verwerkings- en opslagmogelijkheden en maakt het mogelijk nog meer gegevens te verzamelen en analyseren dan voorheen – en dit alles on the edge.

Het levert ook waardevolle metadata die snelle, eenvoudige en efficiënte forensische zoekfuncties mogelijk maken in live of opgenomen video. Met AXIS Object Analytics zijn mensen, voertuigen en soorten voertuigen te detecteren en classificeren, allemaal afgestemd op specifieke behoeften.

Twee camerakoppen

Deze kosteneffectieve panoramische camera is uitgerust met twee camerakoppen in één camera. Men hoeft dus slechts één camera te installeren, één kabel te trekken en men heeft slechts één IP-adres, één licentie voor videobeheersoftware (VMS) en slechts één licentie voor alle analyses nodig. Bovendien wordt het apparaat beveiligd door Axis Edge Vault, een platform voor cyberbeveiliging dat op hardware is gebaseerd en dat gevoelige informatie beschermt tegen ongeautoriseerde toegang.

De camera zal vanaf het tweede kwartaal van 2024 verkrijgbaar zijn via de distributiekanalen van Axis.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →