Cocaïne ontdekt in telescoopkraan havengebied Moerdijk, straatwaarde 220 miljoen euro

De Zeehavenpolitie Zeeland-West-Brabant heeft afgelopen week in een bedrijfspand in het havengebied van Moerdijk zo’n 3000 kilogram cocaïne ontdekt. Drie verdachten zijn opgepakt.

Verschillende verdachte situaties bij het bedrijf waren aanleiding voor een onderzoek. Het opsporingsteam van de Zeehavenpolitie stelde al snel vast dat het betreffende bedrijf zwaar materieel vanuit Zuid-Amerika naar Nederland importeerde. Afgelopen week werd via de haven Antwerpen een grote telescoopkraan ingevoerd. Deze arriveerde vrijdag bij het bedrijf in Moerdijk waar de politie binnenviel.

In de kraan trof de politie in samenwerking met de Douane circa 3000 kilogram cocaïne aan. Het voertuig is in beslag genomen en van de locatie weggevoerd. Naar de kraan zal nog verder onderzoek worden verricht. De cocaïne, met een straatwaarde van zo’n 220 miljoen euro, is vernietigd door het Team Bijzonder Bijstand van de Douane.

In het pand hield de politie een 64-jarige man uit Oosterhout, 43-jarige man uit Westmaas en 32-jarige man uit Cambodja aan. Onder de aangehouden verdachten bevindt zich de eigenaar van het bedrijf. De verdachten zitten vast en zullen worden gehoord en voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Naast twee bedrijfspanden in het havengebied werden ook een woning in Oosterhout en een woning in Westmaas doorzocht. In beide huizen zijn verschillende goederen aangetroffen, waaronder een vuurwapen en munitie. Daarnaast werd bij een van de verdachten ruim 20.000 euro aan contant geld aangetroffen. Alle goederen zijn in beslag genomen.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →