AXIS Audio Manager C7050 Server

De verbeteringen van netwerkaudiotechnologie en de mogelijkheid om de voordelen van netwerkaudio in steeds meer situaties toe te passen, zorgt er onvermijdelijk voor dat het combineren van audiotoepassingen steeds complexer wordt. Met de nieuwe AXIS Audio Manager C7050 Server heeft Axis Communications één centrale oplossing voor het beheren van uitgebreide of meer geavanceerde audiosystemen. Met dit nieuwe product vergroten organisaties de voordelen van audio bij beveiliging, met omroepsystemen en het verbeteren van de klantenervaring dankzij achtergrondmuziek.

De AXIS Audio Manager C7050 Server biedt een complete oplossing voor het beheren van audio, inclusief hard- en software. Gebruikers kunnen alle audiotoepassingen in hun netwerk, zoals netwerkluidsprekers, audiobridges, microfoons en hoornluidsprekers van Axis, bedienen en beheren via één gebruikersinterface. AXIS Audio Manager is eenvoudig te installeren en eenvoudig in gebruik en daardoor ideaal voor het centraal beheren van audioberichten en voor het programmeren van grotere, geavanceerdere audio-installaties zoals in winkels en scholen.

Ultieme schaalbaarheid en flexibiliteit
AXIS Audio Manager maakt een eenvoudig en efficiënt beheer van zones mogelijk, afgestemd op specifieke locaties. Een winkelketen bijvoorbeeld, kan voor elke vestiging verschillende zones definiëren voor verschillende ruimtes. Dankzij zonebeheer kan de gebruiker muziek, vooraf opgenomen en/of live-aankondigingen afspelen in één, meerdere of alle zones tegelijk. Zo is het mogelijk om een ideale mix van aankondigingen, reclames en achtergrondmuziek te programmeren gedurende de dag, de week en het jaar. Tussentijds kunnen ook live-aankondigingen worden gedaan als de situatie dit vereist. De audiocontent kan centraal worden beheerd, vanuit het hoofdkantoor of worden toevertrouwd aan de locaties en vestigingen.

Snel te installeren en eenvoudig te gebruiken
AXIS Audio Manager vergt geen complexe softwareprogrammering. Alle netwerkaudiotoepassingen maken automatisch verbinding via het LAN/WAN-netwerk. Gebruikers kunnen hun volledige netwerkaudiosysteem beheren via een computer, tablet of smartphone. Het programmeren van vooraf opgenomen nummers, het geluidsvolume regelen en controleren of de toestellen naar behoren werken is allemaal mogelijk. Het systeem biedt 24/7 statusoverzicht van alle verbonden apparaten, zodat fouten direct kunnen worden geïdentificeerd.

Håkan Hansson, Global Product Manager Audio bij Axis Communications: “Hoewel het gebruik van audio niet nieuw is, betekent de vooruitgang van netwerktechnologie dat het gebruik flexibeler is dan ooit. Dankzij deze flexibiliteit beseffen meer en meer organisaties welke voordelen audio biedt, om bijvoorbeeld de beveiliging en de veiligheid te verbeteren en de beste klantenervaring te garanderen. Wanneer een technologie sterk opkomt in een organisatie, is een effectief en eenvoudig beheer essentieel. AXIS Audio Manager zorgt voor een naadloos beheer van onze volledige audioportfolio en wordt hierdoor het ‘brein’ van de netwerkaudio-infrastructuur.”

AXIS Audio Manager biedt één centraal punt voor het beheer van alle netwerkaudiotoepassingen van Axis, zoals:
• AXIS netwerkluidsprekers: complete audiosystemen van hoge kwaliteit in één unit, voor opgenomen en live-aankondigingen en achtergrondmuziek.
• AXIS netwerkhoornluidspreker: heldere en eenvoudige hoornluidspreker voor buiten, als onderdeel van een complete bewakingsoplossing.
• AXIS 2N SIP Mic: een alles-in-één netwerkmicrofoonconsole met instelbare knoppen, die van netwerkluidsprekers een complete omroepinstallatie maakt.
• AXIS Netwerkaudiobridge: analoge en netwerkaudio combineren en op elkaar aansluiten, om aankondigingen en muziek uit te zenden, ongeacht de bron en met behoud van bestaande investeringen.

De AXIS Audio Manager C7050 Server is verkrijgbaar via de verkoopkanalen van Axis Communications.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →