Nieuwe Ultra-HD camera’s van Vivotek

Vivotek heeft vier nieuwe 4K camera’s ontwikkeld: de FD9391-EHTV, IB9391-EHT, IP9191-HP en IP9191-HT. Deze nieuwe ultra-HD camera’s leveren 3840 x 2160 resolutie beelden met 30 beelden per seconde en 1920 x 1080 resolutie beelden met 120 beelden per seconde.

De beeldkwaliteit van deze camera’s is aanzienlijk hoger vergeleken met andere apparaten met een standaard 1080 pixels resolutie. De camera’s leveren een vier keer hogere resolutie. De camera’s zijn voorzien van beveiligingssoftware van Trend Micro om eindgebruikers te beschermen tegen aanvallers op het netwerk. Dit betekent dat de nieuwe camera’s bij uitstek geschikt zijn voor bijvoorbeeld stadstoezicht, beveiliging van transportbedrijven en industriële processen.

Dankzij de unieke combinatie van H.265 compressie en Smart Stream III bieden de vier camera’s een nieuwe generatie videocompressie, die besparingen oplevert op zowel bandbreedte als opslagcapaciteit tot wel 90 procent. Dit betekent dat gebruikers kunnen beschikken over gedetailleerde beelden terwijl de opgeslagen beelden een capaciteit vergen die lager is dan die van een 2-megapixel camera. Vivotek heeft aanvullend vier netwerk videorecorders gepresenteerd, de ND9424P, NR9782, ND9441P en ND9541P. Deze ondersteunen 4K-beelden en bieden samen met de nieuwe camera’s een volledige oplossing voor videobewaking aan eindgebruikers.

De FD9391-EHTV en IB9391-EHT beschikken over de nieuwste Smart Motion Detection-technologie van Vivotek. Smart Motion Detection kan betrouwbaar activiteiten door mensen herkennen zonder te worden beïnvloed door een veranderende lichtsterkte of andere factoren. De technologie vereenvoudigt tevens de configuratie en afstelling van de camera’s, dankzij het intuïtieve configuratiepaneel en de heldere visuele bevestiging. Smart Motion Detection levert een significante reductie op van het aantal onterechte alarmen en draagt bij aan een continu bescherming van mensen op slimmere manieren.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →