Intelligence en een veilige stad

In welke wijken, buurten en types woningen is het risico op inbraak, straatroof of overvallen hoger dan gemiddeld? Waar neemt de overlast door personen met verward gedrag of huiselijk geweld het meest toe? Dankzij het cluster Intelligence beschikt de gemeente Tilburg altijd over een actueel beeld van de veiligheidssituatie binnen de gemeentegrenzen. In één centrale database worden gegevens ingevoerd waardoor het mogelijk is via een dashboard cijfers in kaart te brengen variërend van bij de politie bekende delicten tot gegevens over veelplegers en vroegtijdige schoolverlaters. Verdiepende analyses maken duidelijk hoe veiligheidsproblemen in elkaar steken en wat het effect is van genomen maatregelen.

DIT IS EEN PREMIUM ARTIKEL
Wil je alle artikelen kunnen lezen? Abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle premium artikelen. Neem een digitaal abonnement of log in.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →