Interpolis ontwikkelt InbraakBarometer

Verzekeraar Interpolis heeft een InbraakBarometer ontwikkeld. De barometer in de SlimThuis app geeft op basis van historische inbraakdata een voorspelling van het inbraakrisico in een wijk.

De InbraakBarometer heeft een uniek, zelflerend algoritme. Door dagelijks data zoals inbraakfrequentie, seizoenspatronen, leeftijdsopbouw en gezinssamenstelling te analyseren, geeft de barometer een actuele voorspelling.

Uit data van de verzekeraar blijkt dat het aantal inbraken in de provincies Zuid-Holland, Noord-Brabant, Noord-Holland, Gelderland en Utrecht het hoogst is. In het zuiden van Nederland is het inbraakrisico groter tijdens de vakanties dan in de rest van het land. De inbraakkans kan dan tot bijna 50 procent hoger zijn dan in andere gebieden.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →