Nieuwe Bi-spectrum Deep Learning thermische camera’s van Hikvision

De Thermal Bi-spectrum Deep Learning-camera DS-2TD1217/V1 van Hikvision combineert inbraakbeveiliging met branddetectie in gebouwen. De camera’s maken gebruik van zowel zichtbaar als infraroodlicht en helpen centralisten in meldkamers met vroegtijdige detectie van rook en vuur en het effectief controleren van meldingen.

Dankzij de picture-in-picture preview functie en de mogelijkheid om beelden samen te voegen is snel de oorzaak van alarm te achterhalen. Doordat slechts een kanaal te gebruiken wordt bespaard op vereiste bandbreedte. Beheerders kunnen eenvoudig schakelen tussen kanalen voor thermische en optische beelden. Door het samenvoegen van beelden kunnen efficiënt verborgen voorwerpen worden gevonden en ongebruikelijke gebeurtenissen vastgelegd.

De camera’s combineren meerdere beeldverwerkingstechnieken waarbij de gevoeligheid om de temperatuur te meten instelbaar is voor een grotere nauwkeurigheid. Zelfs kleine afwijkingen van de temperatuur worden gedetecteerd. Zodra de temperatuur boven een bepaalde waarde komt wordt automatisch een melding gegenereerd. Dit maakt vroegtijdig ingrijpen mogelijk nog voordat een brand uitbreekt, terwijl medewerkers worden gewaarschuwd voor potentiele gevaren zoals ontbranding of een ontploffing.

Een praktische toepassing is detectie van roken door medewerkers of bezoekers, met name op plaatsen waar dat verboden is zoals in winkelcentra of zelfs gevaarlijk is zoals in opslagdepots voor olie. Dankzij deze alarmfunctie kunnen beveiligers tijdig de persoon vinden die rookt om daarmee brandgevaar te voorkomen.

De camera’s beschikken over een Deep Learning-algoritme dat helpt bij het bewaken van gebouwen en detecteren van indringers. De intelligente video content analyse reduceert onterechte alarmen door rekening te houden met factoren die detectie beïnvloeden zoals een verandering in lichtsterkte of beweging door dieren binnen het bereik van de camera. Alleen daadwerkelijke dreigingen genereren een alarmmelding.

Door de combinatie van brand- en inbraakdetectie zijn de camera’s bij uitstek geschikt voor videobewaking van locaties zoals warenhuizen, musea, datacenters en bankgebouwen. Dankzij de brede beeldhoek tot 90 graden en de compacte behuizing zijn de camera’s eenvoudig te installeren en bedienen.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →