Nieuwe kostenefficiënte en hoogwaardige PTZ-camera van Axis

Axis Communications heeft de AXIS P5655-E PTZ Network Camera gepresenteerd, een kostenefficiënte, hoogwaardige PTZ-camera voor veelzijdige bewakingstoepassingen. De camera is uitgerust met de nieuwe generatie ARTPEC-chipset, wat resulteert in een hogere beeldkwaliteit, verbeterde beveiligingsfuncties, uitgebreide mogelijkheden voor analytics en een aanzienlijk efficiëntere videocompressie.

De AXIS P5655-E beschikt over een lichtgevoelige sensor en Forensic WDR. Dit levert heldere beelden op in zowel donkere als lichte omgevingen. Dankzij de Axis Lightfinder 2.0-technologie registreert de camera bij weinig licht beelden met meer verzadigde kleuren en geeft hij bewegende objecten scherper weer. Elektronische beeldstabilisatie (EIS) beperkt de effecten van trillen en schudden.

Met zijn uitgebreide rekenkracht biedt de AXIS P5655-E de mogelijkheid voor geavanceerde analytics. Daarnaast zijn vier verschillende beeldprofielen te selecteren (binnen, buiten, forensisch en verkeer). Voor ieder profiel optimaliseert de camera automatisch belichtingstijd, witbalans, diafragma, scherpte, contrast en ruis op basis van specifieke beeldvereisten.

Ondertekende firmware en secure boot garanderen dat de firmware niet is gewijzigd en dat alleen geautoriseerde firmware is geïnstalleerd. En indien nodig garandeert secure boot dat de camera geheel vrij is van malware na herstel van de standaard fabrieksinstellingen.

De camera beschikt over tweeweg-audio en vier I/O-poorten voor flexibele installatie. Verder zorgt de Axis Zipstream-technologie met ondersteuning voor H.264 en H.265 voor een aanzienlijke beperking van de bandbreedte- en opslagbehoeften.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security professionals.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →