Nieuwe serie mini PT/PTZ-camera’s van Dahua Technology

Dahua Technology heeft een nieuwe serie mini PT/PTZ-camera’s ontwikkeld die bestaat uit compacte modellen IP-camera’s met ieder een verschillend pan en tilt bereik. De mini PT/PTZ-camera’s bieden een kosteneffectieve oplossing voor uiteenlopende toepassingen zoals in winkels, hotels, casino’s en supermarkten en bij ingangen van gebouwen.

Het instellen van de beeldhoek van een bewakingscamera kan een tijdrovend proces zijn. Installateurs kunnen hiervoor een tester gebruiken of samenwerken met een collega die in de meldkamer het beeld controleert en aanwijzingen doorgeeft aan de installateur. Dankzij de mini PT/PTZ cameraserie wordt dit proces aanzienlijk vereenvoudigd. De beeldhoek kan op afstand en op ieder gewenst moment worden gewijzigd via de computer. De camera’s zijn bovendien te monteren aan een plafond of een muur door simpelweg de montageplaat aan te passen. Hierdoor hoeven geen aanvullende onderdelen meer te worden aangeschaft.

Een ander voordeel van de mini PT/PTZ-camera’s is dat de camera’s geen vaste beeldhoek hebben. Het te bewaken gebied kan worden vergroot door de camera’s te draaien. Hierdoor zijn minder camera’s vereist voor het bewaken van grotere oppervlaktes en worden kosten bespaard.

Met de mini PT/PTZ-camera’s is het mogelijk tijdens incidenten in te zoomen voor een gedetailleerder beeld. Naar verwachting wordt de Dahua mini PT/PTZ-serie binnenkort uitgebreid met het DH-SD1A404XB-GNR model dat beschikt over functies als people counting en heat map waarmee automatisch het aantal mensen in beeld kan worden berekend.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →