Fujinon SX800 cameramodule voor videobewaking over grote afstanden

De nieuwe cameramodule Fujinon SX800 van Fujifilm is ontwikkeld voor cameratoezicht over grotere afstanden. Het systeem beschikt over een full HD-camera en een 40x zoomlens van Fujinon die zijn volledig zijn geïntegreerd binnen een systeem.

Dankzij de 1/1,8″ beeldsensor, de brandpuntsafstand van 20 tot 800 millimeter en moderne technologie voor beeldverwerking is de Fujinon SX800 bij uitstek geschikt voor bewaking vanuit de lucht.

Bewakingscamera’s met lange brandpuntsafstanden worden niet meer alleen toegepast voor bijvoorbeeld grensbewaking, maar ook in toenemende mate bij toezicht op openbare ruimtes zoals lucht- en zeehavens en snelwegen.

Bij videobewaking over grote afstanden zijn de meest geringe trillingen al voldoende om de beeldkwaliteit te beïnvloeden. Ook mist en nevel kunnen beelden minder bruikbaar maken. Een te langzame aandrijving van de camera kan eveneens leiden tot het verlies van waardevolle informatie, doordat bijvoorbeeld daders niet voldoende scherp zijn vastgelegd. Fujifilm heeft rekening gehouden met deze uitdagingen bij de ontwikkeling van de nieuwe Fujinon SX800. In plaats van een bewakingscamera met aparte bijbehorende lens, heeft de fabrikant gekozen voor het concept van een volledig geïntegreerd systeem dat bestaat uit camera en lens in een systeem.

Aanvullend op de hoge kwaliteits zoomoptiek heeft de Fujinon SX800 een krachtige gecombineerde optisch en elektronisch mechanisme voor beeldstabilisatie dat een hoekcorrectie kan toepassen tot 0,22 graden. De geïntegreerde hoge snelheid autofocus levert scherpe beelden in minder dan een seconde, terwijl de moderne technologie beïnvloeding door weersomstandigheden zoals mist of nevel voorkomt.

Het systeem levert doorlopend scherpe beelden, zelfs van voorwerpen die zich op een afstand van enkele kilometers van de camera bevinden. Het integrale ontwerp van de nieuwe Fujinon SX800 vermindert tevens de installatiekosten, doordat de camera sneller en eenvoudiger is in te stellen.

De Fujinon SX800 is vanaf het najaar 2019 verkrijgbaar als zowel mobiel stand-alone model en als een systeem dat is te integreren in een pan-tilt camerasysteem.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →