Circuit Zandvoort op pole position door implementatie IDIS Solution Suite VMS

In mei 2020 komt de Formule 1 Grand Prix na 35 jaar weer officieel terug naar Circuit Zandvoort in Nederland. Het circuit wordt momenteel klaar gestoomd voor de F1. Naast de geplande aanpassingen van de baan en de uitbreiding van de paddock is in 2018 gestart met de upgrade van alle IT-gerelateerde systemen.

Gekozen is een compleet nieuw video management systeem te installeren. CCTV wordt op Circuit Zandvoort voornamelijk gebruikt voor track controle: het monitoren van de race, waarnemen van incidenten en terugkijken van beelden ter beoordeling van een eventueel incident.

Het nieuwe VMS moest voldoen aan een aantal door Circuit Zandvoort gestelde eisen: goede werking met camera’s van andere merken, beeldweergave in real-time (geen vertragingen, geen vreemde ghost-schaduw bij weergave racewagens en geen ‘stotterende’ beelden), weergave via videowall, scherpe beeldkwaliteit, toekomstbestendig en schaalbaar systeem, beelden moeten direct opvraagbaar zijn zodat deze snel beoordeeld kunnen worden en het systeem moet gebruiksvriendelijk zijn.

De organisatie van Formule 1 heeft daarnaast ook de eis voor een CCTV-systeem op basis van IP weggelegd bij Circuit Zandvoort. Ten tijde van de F1 in mei 2020 bekijkt de organisatie namelijk niet alleen via het eigen CCTV-systeem de camerabeelden van de race, maar ook via het IDIS Video Management Systeem. De F1 organisatie krijgt tijdens de F1 in Nederland tijdelijk functioneel geautoriseerde toegang tot het VMS.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →