Nieuwe AXIS Companion-software voor videomanagement

Axis Communications heeft de release aangekondigd van de nieuwe AXIS Companion-software voor eenvoudig, veilig en betrouwbaar videomanagement: AXIS Companion 4. Deze gebruiksvriendelijke videobewakingsoplossing is geoptimaliseerd voor kleine systemen tot zestien camera’s en ideaal voor kleine bedrijven die een oogje in het zeil willen houden op hun gebouwen, mensen en bezittingen.

Jeroen Dijkmans van Gunst, Account Manager Nederland bij Axis: “De nieuwe software maakt het mogelijk om realtime notificaties naar mobiele apparaten te versturen. Zo zijn bedrijfseigenaren direct op de hoogte van elke verdachte activiteit en kunnen zij via een mobiel apparaat of pc toegang krijgen tot live op opgenomen video, zonder eerst een netwerk of router te hoeven configureren.”

AXIS Companion 4 introduceert ook systeembeheer op afstand. Dit maakt het voor bijvoorbeeld installateurs erg eenvoudig om meerdere bewakingssystemen tegelijkertijd te monitoren en indien noodzakelijk opnieuw op te starten of een upgrade te installeren, zonder fysiek ter plaatse aanwezig te zijn. Handig en kostenefficiënt, zeker voor kleine bedrijfseigenaren.

Belangrijkste kenmerken zijn realtime alarmnotificaties op mobiele apparaten, systeembeheer op afstand en meerdere gebruikersprofielen en -rechten.

De nieuwe AXIS Companion-software is intuïtief, makkelijk te bedienen en te configureren, waardoor gebruikers snel met het systeem aan de slag kunnen. “Gebruiksgemak is een belangrijk speerpunt voor Axis. Door deze handige functionaliteiten aan AXIS Companion toe te voegen, maken we professionele videobewaking voor kleine bedrijven nog eenvoudiger en completer”, aldus Dijkmans van Gunst.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →