Branchemiddag Servicecentrum Particuliere Beveiliging over samenwerkende generaties

De jaarlijkse branchemiddag van het Servicecentrum Particuliere Beveiliging vond op 19 november plaats in Utrecht. Deze bijeenkomst voor werkgevers en werknemers uit de beveiligingsbranche stond in het teken van ‘Samenwerkende generaties in de beveiliging’. Daarnaast werd de winnaar van de V-factor 2019 bekendgemaakt.

Nu mensen over het algemeen langer doorwerken, zijn er diverse generaties die met elkaar samen werken. Hoe gaan de jongere en oudere medewerkers met elkaar om? Voormalig F1 autocoureur Jan Lammers sprak over de samenwerking in een raceteam en alle veranderingen in de autosport. Lammers, tegenwoordig werkzaam als directeur van het Grand-Prix circuit Zandvoort, vertelde hoe de race-sport vroeger veel gevaarlijker was. Een aanrijding kon dodelijk zijn. Er is in de loop van de tijd echter veel veranderd en de moderne auto’s zijn veel veiliger. Het is dus belangrijk om open te staan voor vernieuwingen voor jongere generaties, aldus de voormalig autocoureur.

Voor de V-factor 2019 waren drie genomineerden: Saskia Strobos, Joey de Bruin en Marcel Boers. Zij kregen enkele vragen voorgelegd door juryvoorzitter Marianna Clarijs van het SFPB. Jan Lammers maakte daarna de winnaar van 2019 bekend: Saskia Strobos. Zij won eveneens de publieksprijs.

De bezoekers van de dag vormden een mooie afspiegeling van de branche: HR-medewerkers, directeuren, beveiligers en het onderwijs. Lonneke Schagen (manager recruitment en arbeidsmarktstrategie) en Dagmar Boogerd (HR adviseur), beiden werkzaam bij Securitas en van een verschillende generatie, vertelden over de kenmerken van de diverse generaties op de werkvloer: babyboomers, X, Y en Z. Freek Kalkhoven van het UWV sprak over een arbeidsmarktonderzoek in de beveiligingsberoepen in verband met de krappe arbeidsmarkt. Eind dit jaar is de ‘Factsheet arbeidsmarkt beveiligingsberoepen’ beschikbaar.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →