Thermische handheld camera’s van Hikvision bij SmartSD

Naast de uitgebreide range van thermische camera’s heeft Hikvision ook een ruim aanbod van thermische handheld camera’s voor verschillende toepassingen. Deze praktische camera’s met temperatuurmeting zijn zowel geschikt voor controle van technische installaties als voor manbewaking.

De verschillende modellen kunnen onder andere worden gebruikt voor de detectie van verhitting en overbelasting van elektrische connecties en onderdelen en voor het traceren van warmteverlies.

Er zijn ook varianten met thermisch en visueel beeld beschikbaar met uitgebreidere functies en monocular units. Monoculars hebben geen temperatuurmeting en zijn specifiek geschikt voor manbewaking, voor observatie tijdens de nacht en kunnen ook beelden over wifi versturen.

De Handheld modellen met temperatuurmeting zijn gebaseerd op geavanceerde detectoren en het beeldverwerkingsalgoritme van Hikvision. Ze hebben heldere beelden en een uitstekend temperatuurmeetalgoritme (objecttemperatuur van -20 graden Celsius tot 550 graden Celsius met een nauwkeurigheid van ongeveer 2 graden C of ongeveer 2 procent). Dit helpt gebruikers om snel en nauwkeurig gevaar te lokaliseren voordat er fouten optreden.

De beeldreproductie van thermische camera’s wordt niet beïnvloed door lichtomstandigheden, extreem weinig licht of zelfs helemaal geen licht. En in vergelijking met beeldvorming met zichtbaar licht hebben thermische camera’s veel minder last van weersomstandigheden zoals mist, smog, regen en sneeuw, zodat ze in vrijwel elke omgeving en op elk moment goed functioneren.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →