IDIS presenteert nieuwe serie krachtige Edge VA camera’s

IDIS heeft een nieuwe serie krachtige Edge VA bullet- en domecamera’s ontwikkeld. De verschillende modellen beschikken over on-board analytics die de efficiency verhogen bij het beveiligen van onder meer winkelcentra, banken en kantoren.

De nieuwe camera’s werden onlangs gepresenteerd tijdens de vakbeurs Intersec in Dubai en maken gebruik van IDIS Instant Meta Filtering, waarmee beheerders eenvoudig grote aantallen videobeelden kunnen doorzoeken met behulp van de licentievrije IDIS Center videomanagementsoftware. Hiermee kunnen zoekopdrachten worden uitgevoerd in enkele minuten die anders uren zouden duren.

De Edge VA camera’s bieden onder andere detectie van het oversteken van virtuele lijnen in het beeld, verblijven van personen en voertuigen in een bepaalde zone, audiodetectie en detectie van sabotage van camera’s. De nieuwe domes zijn de full HD IR domes (DC-D6233RX), full HD flush IR domes (DC-D6233FRX), full HD vandalismebestendige IR domes (DC-D6233HRX en DC-6243HRX) en de Lightmaster full HD IR dome (DC-D6233HRXL). Alle modellen leveren full HD (1080p) resolutie, tweeweg audio, IDIS Smart Failover bescherming tegen dataverlies en een hoge beeldkwaliteit onder alle omstandigheden dankzij true wide dynamic range (WDR).

Dezelfde features zijn beschikbaar voor de nieuwe serie full-HD bulletcamera’s, die bestaat uit modellen met ingebouwde verwarming (DC-T6233HRX en DC6243HRX), IR tech en een PIR-sensor (DC-T6234HRX) en een aanvulling op de IDIS Lightmaster reeks.

De Lightmaster bullet- en domecamera’s hebben hoogwaardige lenzen met geavanceerde sensortechnologie en clientside beeldverwerking voor het vastleggen van levendige kleuren beelden in omgevingen met een geringe lichtsterkte. Een hoge beeldkwaliteit is mogelijk over grotere afstanden zonder onscherpe details door beweging in het beeld. De camera’s zijn daardoor ideaal voor winkelcentra, publieke veiligheid en het bewaken van terreinen.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →