Zorgen om tekort aan particuliere beveiligers

Het aantal werkzame personen in de particuliere beveiligingsbranche is in 2021 gedaald met 3,7 procent naar 24.896 arbeidsplaatsen. Volgens de recente jaarlijkse branchescan van de Nederlandse Veiligheidsbranche zijn vooral in de evenementen- en horecabeveiliging gekwalificeerde medewerkers uitgestroomd en is het nog maar de vraag of zij na het opheffen van de coronamaatregelen zullen terugkeren in de branche. Ook bedrijven in de technische beveiligingsbranche hebben een toenemende vraag naar personeel.

DIT IS EEN PREMIUM ARTIKEL
Wil je alle artikelen kunnen lezen? Abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle premium artikelen. Neem een digitaal abonnement of log in.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →