Nieuwe netwerk stroboscoopsirene van Axis schrikt inbrekers af

Axis Communications heeft de AXIS D4100-E Network Strobe Siren ontwikkeld, een netwerk stroboscoopsirene, die inbrekers afschrikt, de veiligheid ter plaatse garandeert en de operationele efficiëntie verbetert met de kracht van licht en geluid.

Het apparaat wordt geïntegreerd via VAPIX, MQTT of SIP en wordt geleverd met verschillende licht- en geluidspatronen om het juiste beschermingsniveau te bieden voor specifieke omgevingen. De sirene is gebaseerd op het open Axis-platform, kan worden verbonden met elk Axis-apparaat, video management software van Axis of van derden en waarschuwingen en meldingen afgeven met stroboscooplicht en/of sirenealarmen. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor perimeterbeveiliging samen met thermische en/of radarcamera’s. Of voor een beter beheer van ingangen van parkeervoorzieningen met een camera voor nummerplaatherkenning (LPR).

Verschillende configuraties zijn mogelijk met witte en RGBA-kleurverlichting en voorgeconfigureerde geluiden. De sirene kan ook worden aangesloten op een audio-oplossing van Axis met live of vooraf opgenomen boodschappen om het afschrikkingsniveau te verhogen. Bovendien is het dankzij een eenvoudige webinterface gemakkelijk om één apparaat te configureren en de instellingen te kopiëren naar en te implementeren op andere apparaten in het systeem.

Het netwerkapparaat is eenvoudig te installeren, configureren en onderhouden. Het kan worden gevoed via PoE, zodat slechts één kabel nodig is voor zowel data- als stroomoverdracht. Het wordt ook geleverd met eersteklas kwaliteit, ondersteuning en 5 jaar garantie.

De stroboscoopsirene is vanaf het tweede kwartaal van 2022 verkrijgbaar via de distributiekanalen van Axis. Klik hier voor meer informatie.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →