PKVW-prijzen 2022 uitgereikt tijdens Veilig Wonen Dag

Tijdens de CCV Veilig Wonen Dag 2022 in Utrecht zijn woensdag de prijzen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) uitgereikt. De prijzen voor beste PKVW-bedrijven gaan naar Locktight en Securiteit. Het meest innovatieve inbraakwerende product is Exceptor kierstandhouder van Dulimex. Servatius Wonen uit Maastricht wint de prijs voor Beste bouwproject met PKVW-certificaat 2022.

Het aantal woninginbraken is tijdens de coronacrisis teruggelopen, maar inmiddels nemen ze weer toe. Een inbraak maakt veel indruk op de slachtoffers. Daarom blijft preventie belangrijk, zeiden verschillende sprekers tijdens de Veilig Wonen Dag. Met de maatregelen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen neemt de kans op een geslaagde inbraak met 80 procent af. Daar dragen de prijswinnaars ieder op hun eigen manier aan bij.

Woningcorporatie Servatius in Maastricht en omgeving heeft het Politiekeurmerk tot standaard gemaakt in zowel bestaande bouw als nieuwbouw. Nieuwbouwprojecten worden conform het PKVW gerealiseerd inclusief certificatie. Daarnaast heeft Servatius ook op andere aspecten aandacht voor de veiligheid, bijvoorbeeld met Buurtteams. Servatius investeert in veiligheid voor haar bewoners. De jury heeft de woningcorporatie daarom als winnaar aangewezen van de prijs voor Beste bouwproject met PKVW-certificaat 2022.

In de voorbereiding bezocht de jury drie genomineerde projecten in Veenendaal, Maastricht en Rotterdam. Tijdens die bezoeken namen de juryleden kennis van het beleid, de impact en de uitvoering van de projecten.

Innovatie

Het unieke van de Exceptor kierstandhouder van Dulimex is dat hij in de vloer wordt aangebracht vlak achter de voordeur. Daarmee is hij de eerste in zijn soort die met de voet bediend kan worden. Andere kierstandhouders worden op de deurpost geplaatst. Met een kierstandhouder kan de deur zover worden geopend dat is te zien wie er voor de deur staat. Degene die buiten staat, kan de deur niet verder openen en ongewenst binnenkomen. De Exceptor kierstandhouder van Dulimex kan in principe bij iedere voordeur toegepast worden in de strijd tegen woninginbraken en woningovervallen.

Voor deze prijs waren drie producten genomineerd. Tijdens de Veilig Wonen Dag konden de bezoekers via een stembriefje aangeven welk product zij het beste vonden. Die stemmen en het oordeel van de jury bepaalden samen de winnaar. De prijzen werden uitgereikt door Ellie Lust.

De jury bestaat uit vertegenwoordigers vanuit de overheid en het bedrijfsleven. Zij bogen zich over de inzendingen voor de verschillende prijzen en bezochten de nominaties voor Beste bouwproject met PKVW-certificaat.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →