Verzekeraars: veel schade en leed door extreem weer

Weersextremen zoals storm, ijzel en hevige sneeuwval begin 2021, lokaal noodweer met valwinden in Leersum in juni vorig jaar en extreme regenval en overstromingen in Limburg en Noord-Brabant in juli 2021 veroorzaakten veel schade en persoonlijk leed. Dat blijkt uit het financieel jaarverslag 2021 van de verzekeringsbranche.

“De toename van weersextremen leidt tot meer schade aan woningen, auto’s en bedrijven en tot (gevolg)schade”, aldus Richard Weurding, algemeen directeur van het Verbond van Verzekeraars in een reactie op het verslag. Zo bedroeg de verzekerde schade door het noodweer in juli zeker 180 miljoen euro, waarvan het merendeel in Zuid-Limburg.

“Verzekeraars hebben de schades zo snel en goed mogelijk afgehandeld, maar dat werd soms bemoeilijkt door de complexiteit, de coronacrisis en schaarste aan vakmensen en materiaal.” De schade in het tweede halfjaar van 2021 is door de overstromingen in Limburg circa 25 procent hoger dan in de jaren ervoor.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →