OPTEX ontwikkelt nieuwe zeer nauwkeurige en flexibele binnendetectoren FlipX

Met FlipX presenteert OPTEX een nieuwe reeks flexibele detectoren voor binnendetectie. De unieke draaibare lens biedt zowel smalle als brede detectie in één enkele detector. Ook zijn de detectoren voorzien van een op maat gemaakte pyro-elektrische sensor om een optimaal onderscheid te maken tussen mensen en huisdieren.

De roteerbare lens is ontworpen voor flexibiliteit. Het geeft installateurs een betrouwbare 2-in-1 detector die in meerdere situaties toepasbaar is. Naast deze veelzijdigheid helpt het in hun voorraad- en cashflowbeheer.

Deze nieuwe serie binnendetectoren is ontwikkeld op basis van de jarenlange ervaring van OPTEX in het bieden van uitstekende detectieprestaties voor inbraakdetectietoepassingen. Door de lens 180 graden te draaien is deze eenvoudig in te stellen voor een smalle of lange ruimte zoals een gang tot 18 meter of een brede open ruimte zoals een woonkamer of winkel tot 12 meter bij 85 graden.

SMDA

FlipX Standard, de eerste uit de nieuwe serie, is een grade 2-detector die ook beschikt over een digitaal verbeterde signaalherkenningslogica, Super Multi-Dimensional Analysis (SMDA) genaamd. Hierdoor kunnen valse alarmen door licht- of temperatuursveranderingen worden vermeden.

Masaya Kida, Managing Director voor OPTEX EMEA, zegt dat de FlipX-detectorreeks is voortgekomen uit de allernieuwste technologie: “Na aanzienlijke investeringen in onderzoek en technologie en door feedback en belangrijke inzichten van onze klanten te verzamelen over hun wensen voor indoor beveiligingsoplossingen, zijn wij verheugd om de uitrol van onze innovatieve FlipX-serie detectoren aan te kondigen.”

“Met ons op maat gemaakte lensontwerp en pyro-element bieden de nieuwe detectoren verbeterde detectieprestaties en een hoge flexibiliteit. Door simpelweg de lens om te draaien verandert de detectievorm van smal naar breed. FlipX levert de kracht van twee sensoren in één. De sensor bevat ook een 180 graden-afdekkingsslot en een gemakkelijk zichtbaar LED-lampje, waardoor de installatie snel en eenvoudig is.”

Compact ontwerp

FlipX-sensoren hebben een slank en compact ontwerp, met flexibele montagehoogtes (tussen 2-3 meter). Dat betekent dat ze naadloos kunnen opgaan in woonomgevingen, ook in gebouwen met hogere plafonds. Dankzij een optionele beugel kan de detector zowel aan de muur als aan het plafond worden gemonteerd.

FlipX Standard is verkrijgbaar als PIR-model (FLX-S-ST) en voor meer uitdagende binnenruimtes als een dual-technology (PIR en microwave) model (FLX-S-DT). Deze laatste is uitgerust met de robuuste microwavemodule van OPTEX, die de duurzaamheid van de sensor in uitdagende omgevingen zoals vochtige klimaten garandeert, en hogere signaleringsprestaties door de microwave af te stemmen op het IR-detectiegebied.

Na de lancering van de FlipX Standard is OPTEX van plan om eind 2022/begin 2023 andere modellen in de FlipX-serie uit te brengen.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security professionals.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →