Vaste minidomes met Deep Learning van Axis voor discrete en inzichtelijke videobewaking

Axis Communications heeft drie kosteneffectieve minidomes ontwikkeld die een hoge beeldkwaliteit leveren, zelfs in moeilijke lichtomstandigheden. De camera’s zijn compact en discreet van ontwerp en maken geavanceerde analytics mogelijk op basis van Deep Learning on the edge.

De AXIS M3085-V, AXIS M3086-V en de AXIS M3088-V, die later dit jaar beschikbaar komt, leveren camerabeelden met resoluties van 2 MP, 4 MP en 8 MP. Dankzij Wide Dynamic Range (WDR) garanderen ze een helder beeld, ook wanneer de scène donkere en lichte delen bevat. Daarnaast zijn de AXIS M3085-V en AXIS M3086-V voorzien van Axis Lightfinder voor scherpe kleurenbeelden, zelfs bij weinig licht.

Deze compacte minidomes maken slimme analytics mogelijk op basis van Deep Learning on the edge. Hierdoor kunnen ze waardevolle metadata leveren die snel, eenvoudig en efficiënt forensisch zoeken in live of opgenomen video mogelijk maken. AXIS Object Analytics is vooraf geïnstalleerd en weet wat het moet detecteren, zodat kan worden gefocust op interessante objecten (afgestemd op specifieke behoeften). Dankzij de ACAP-ondersteuning kan het systeem bovendien worden uitgebreid met op maat gemaakte applicaties.

Deze kostenbesparende producten bieden diverse accessoires voor montage aan voor een flexibele en discrete installatie. Ze zijn voorzien van Axis Zipstream met H.264/H.265, wat de benodigde bandbreedte- en opslag vermindert. Door de gedecentraliseerde opslag is het bovendien mogelijk om direct op een interne geheugenkaart op te nemen. Verder is de Axis apparaat-ID veilig en kunnen Axis-apparaten gemakkelijk worden geautoriseerd in het netwerk dankzij Axis Edge Vault.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →