Verzekeraars moeten inspelen op nieuwe en veranderende risico’s

Nederlandse bedrijven zijn zeer beperkt verzekerd tegen nieuwe en veranderende risico’s, zoals die van overstromingen en cyberaanvallen. Verzekeraars en overheid hebben een rol om het risicobewustzijn te vergroten.

Dat stelde divisiedirecteur toezicht Maarten Gelderman van DNB bij de presentatie van een nieuwe studie over de rol van de verzekeringssector in de Nederlandse economie, ‘Verzekeraars in een veranderende wereld’.

Verzekeraars en overheid kunnen samen optrekken door informatie te verschaffen over de risico’s van overstromingen en cyberincidenten, zodat bedrijven en huishoudens een betere afweging kunnen maken over de wenselijkheid van een aanvullende verzekering. Daarbij dient de overheid meer duidelijkheid te geven over de voorwaarden waartegen zij overgaat tot eventuele compensatie, zodat verzekeraars beter kunnen voorspellen wat de risico’s zijn en goede verzekeringsproducten in de markt kunnen zetten.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →