Robuuste roestvrijstalen 8 MP domecamera van Axis

Axis Communications introduceert een robuuste domecamera die zeer bestendig is in een corrosiegevoelige omgeving. Deze camera is ideaal voor toepassingen in bijvoorbeeld een maritieme omgeving of een voedselverwerkingsbedrijf.

Zelfs onder de meest extreme weersomstandigheden en in de meest moeilijke omgevingen, levert de camera toch een uitzonderlijke beeldkwaliteit en forensische details in een 4K-resolutie.

De AXIS Q3538-SLVE is DNV-gecertificeerd en zit in een roestvrijstalen (SS 316L) behuizing die geschikt is voor maritieme omgevingen. De camera is bestand tegen de corrosieve invloeden van zeewater en schoonmaakproducten. Hij is uitgerust met OptimizedIR en een tegen infrarood afgeschermde dome om infraroodreflecties van regen en sneeuw tegen te gaan. Daarnaast zorgen Lightfinder 2.0 en Forensic WDR voor realistische kleuren en intense details, wanneer de lichtomstandigheden moeilijk zijn of het bijna donker is.

Deze hoogwaardige camera is voorzien van een Deep Learning Processing Unit (DLPU) om de verwerkings- en opslagcapaciteiten te verbeteren. Dit maakt het mogelijk om op de edge nog meer gegevens te verzamelen en analyseren. Dankzij AXIS Object Analytics kan deze camera mensen en verschillende soorten voertuigen detecteren en classificeren, afgestemd op specifieke behoeften.

Bovendien is het met de ondersteuning van ACAP versie 4 en op maat gemaakte toepassingen op basis van Deep Learning on the edge mogelijk om waarde toe te voegen aan het systeem. Deze toepassingen zijn beschikbaar bij Axis en partners.

Deze eersteklas camera is eenvoudig in installatie, onderhoud en bediening, perfect voor afgelegen locaties. Redundante voeding zorgt voor een betrouwbare stroomvoorziening om het systeem te beschermen. Bovendien reduceert Axis Zipstream met H.264/H.265 de bandbreedte- en opslagvereisten aanzienlijk.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →