Lobeco presenteert flexibel aanpasbare unum-X detectoren van Ksenia

Ksenia heeft een nieuwe serie bewegingsdetectoren voor gebruik binnenshuis ontwikkeld, genaamd unum-X. Een opvallend kenmerk van het hele assortiment is de mogelijkheid om het bereik en de breedte van de PIR-straal aan te passen door simpelweg de Fresnel-lens 180 graden te draaien. Op deze manier is het mogelijk om ze zowel als volumetrische- als gordijndetectoren te gebruiken.

De detectoren zijn verkrijgbaar in drie versies: PIR, PIR + MW (radar) en PIR + MW (radar) + AM (anti-mask). De detectoren bevatten belangrijke keuringen zoals EN 50131 en INCERT. De unum-X ST-DT X8 is Grade 2 gecertificeerd. Door de lens in de ‘wide’-openingsmodus te plaatsen, biedt deze een detectiegebied van 12 meter en een dekkingsgebied van 85 graden. Door de lens in de ‘narrow’ openingsmodus te draaien, is het detectiegebied 18 meter terwijl het dekkingsgebied 5 graden is. Het is mogelijk om de ‘pet immunity’-functie te activeren door de PIR-gevoeligheidsjumper handmatig in te stellen op het ‘low’-niveau.

De unum-X DT/AM X8 is een dual technology Grade 3 gecertificeerde bewegingsdetector met actieve anti-masking op zowel infrarood als radar. Door de lens in de ‘wide’-openingsmodus te plaatsen, heeft de detector een detectiegebied van 15 meter en een dekkingsgebied van 85 graden. Door de lens in de ‘narrow’ openingsmodus te draaien, is het detectiegebied 24 meter met een dekking van 5 graden.

De detector is uitgerust met een veelkleurige led die statusveranderingen aangeeft: verwarming, anti-masking, alarm, PIR-detectie, zelfdiagnosefout en lage voedingsspanning. Het heeft ook een speciale trimmer waarmee de radar kan worden ingesteld (laag, gemiddeld, hoog).

Het uitgebreide assortiment van Ksenia wordt geleverd door Lobeco Fire + Security.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security professionals.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →