Melding verzendbedrijf over verdacht pakket leidt tot vondst harddrugs, zwaar vuurwerk en vuurwapens

Een 36-jarige man uit Soest en 38-jarige man uit Maarsbergen die worden verdacht van handel in hard- en softdrugs zijn afgelopen week gearresteerd. De politie startte een onderzoek toen een verzendbedrijf melding maakte van een verdacht pakket.

Het bedrijf kreeg een pakket aangeboden om te vervoeren, maar vertrouwde de zaak niet en schakelde de politie in. In het pakket bleken drugs te zitten. Onderzoek leidde naar de twee verdachten.

Dinsdag besloot de politie de twee aan te houden. Bij doorzoekingen van hun woningen en percelen werd beslag gelegd op meerdere goederen. Vier voertuigen, een hoogwerker, shovel, meerdere kilo’s harddrugs (onder andere cocaïne en MDMA), ketamine, zeer zwaar vuurwerk, tienduizenden euro’s en digitale apparatuur werden door de politie afgevoerd. Ook lagen er meerdere vuurwapens, militaire wapens en automatische wapens.

De verdachten zitten vast op verdenking van handel in hard- en softdrugs met export naar het buitenland, bezit van vuurwapens en overtreding van de Geneesmiddelenwet. De politie onderzoekt de precieze rol van de mannen.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →