Nieuwe domecamera’s met ingebouwde microfoon voor AXIS Audio Analytics

Axis Communications heeft de AXIS P32- en M30-serie uitgebreid met twee nieuwe domecamera’s met een ingebouwde microfoon die kant-en-klaar zijn voor AXIS Audio Analytics.

De AXIS M3086-V Mic en AXIS P3267-LVE Mic hebben dezelfde functies als de standaardversies en zijn voorzien van een ingebouwde microfoon, wat het gebruik van audio en audioanalyse vereenvoudigt.

Beide camera’s zijn gebruiksklaar voor AXIS Audio Analytics, dat adaptieve audiodetectie toepast om alarmen te genereren bij een plotselinge toename van het geluidsvolume. Met AI-gebaseerde classifiers kan het schreeuwen en gillen detecteren. Gebruikers kunnen ook extra bevestiging verkrijgen door AXIS Audio Analytics te combineren met videoanalyse. Deze slimme toepassing verzendt alleen metadata, zodat de privacy wordt gewaarborgd.

AXIS Audio Analytics is een kernfunctie van AXIS OS en wordt vooraf geïnstalleerd zonder extra kosten. Bovendien zorgt Audio Privacy Control ervoor dat audiostreaming standaard is uitgeschakeld en dat de gebruiker het kan inschakelen.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →