Zeven medewerkers Schiphol aangehouden in onderzoek naar drugssmokkel

Zeven personen die werken op Schiphol zijn woensdag aangehouden door de Koninklijke Marechaussee in een onderzoek naar drugssmokkel via de luchthaven. De aanhoudingen volgen na de ontdekking van zendingen harddrugs door lokale autoriteiten in Azië in juni.

De drugs werden aangetroffen in dozen in het laadruim van vliegtuigen afkomstig van Schiphol, met een gewicht van enkele tientallen kilo’s per zending. In totaal werden vijf zendingen onderschept: vier in Azië en één in oktober op Schiphol zelf.

De verdachten worden ervan verdacht diverse rollen te hebben gespeeld in het smokkelproces, variërend van het vervoeren van de drugs naar de luchthaven tot aan het faciliteren van het plaatsen van de drugs in het laadruim van de vliegtuigen.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →