Online drugsdealer opgepakt voor versturen 17.000 pakketten

Op verzoek van Duitsland heeft de Nederlandse politie een 37-jarige man uit Oss van zijn bed gelicht. Hij wordt verdacht verantwoordelijk te zijn voor een omvangrijke internationale drugshandel met het versturen van meer dan 17.000 pakketten met drugs.

Bij doorzoekingen in zijn woning en op enkele andere woningen in Gelderland, Noord-Brabant en Limburg vond de politie duizenden euro’s contanten, een vuurwapen, 55 liter aan zuivere amfetamineolie en een kilo amfetaminen. Ook zijn verschillende voertuigen in beslag genomen.

In Duitsland liep al langer een onderzoek naar de hoofdverdachte en meerdere andere verdachten. Na contact tussen de Duitse politie en de regionale recherche van Oost-Nederland is er vanuit Oost-Nederland aanvullend onderzoek op deze Nederlandse verdachten verricht. De Duitse en Nederlandse politie-eenheden hebben beiden onderzoek gedaan naar het account Mysteryland waarmee de verdachte online soft- en harddrugs verhandelde.

Postagentschap

De verdachten waren verantwoordelijk voor tweewekelijkse ‘leveringen’ van pakketten met drugs bij een postagentschap in Duitsland. Deze pakketten gingen vervolgens de hele wereld over. De politie heeft ook een man aangehouden die verdacht wordt van het vervoer van de drugs vanuit Nederland naar Duitsland. Dit betreft een 78-jarige man uit Lienden.

Daarnaast zijn er in woningen in Culemborg, Waalwijk, Dongen en Sittard doorzoekingen geweest en is in Dongen een 58-jarige man aangehouden. Duitsland heeft gevraagd om de overlevering van de aangehouden verdachten. In Duitsland zijn ook twee verdachten aangehouden.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →