Nieuwe AXIS D1110 Video Decoder 4K voor videobewaking zonder pc

De AXIS D1110 is de eerste 4K-videodecoder van Axis Communications. De decoder zal op lange termijn alle bestaande Axis-decoders voor het hele productassortiment vervangen en maakt goedkopere videobeveiliging mogelijk zonder pc.

De gebruiksvriendelijke decoder kan een onbeperkt aantal live video’s weergeven in sequence view en tot acht streams in een multiview. Dankzij de HDMI-uitgang kan de decoder ook gebruikt worden als ‘Public-Viewing-Monitor‘ en om informatie of reclame af te spelen, met of zonder audio. Indien gewenst kunnen er ook externe luidsprekers worden aangesloten.

Afhankelijk van de vereisten kan de decoder zowel in combinatie met als zonder een videomanagementsysteem, zoals AXIS Camera Station, worden gebruikt. Bovendien ondersteunt hij zowel PoE (Power over Ethernet) als gelijkstroomvoeding en samen met een intuïtieve plug-and-play interface maakt het de installatie snel en eenvoudig. Daarbij heeft de 4K-videodecoder een geïntegreerde VESA-bevestiging (Video Electronics Standards Association) waarmee hij eenvoudig aan de achterkant van een scherm kan worden bevestigd.

“Gebruikers kennen en waarderen een multiview-weergave en videosequentie sinds de release van de AXIS T8705, één van onze vorige decodermodellen. Met ons nieuwe decodermodel combineren we deze twee functies nu met 4K-compatibiliteit en de mogelijkheid om videoreclame en andere informatie toe te voegen via beide weergaven. We hebben een kosteneffectief alternatief voor videogebaseerde beveiliging gecreëerd waarvoor geen pc nodig is. Dankzij de integratie van AXIS Edge Vault voldoet de nieuwe decoder ook aan de hoogste beveiligingsstandaarden om cyberrisico’s aan te pakken”, zegt Jan-Bart Mul, Manager Engineering en Training Middle Europe bij Axis Communications.

AXIS Edge Vault is een op hardware gebaseerd cyberbeveiligingsplatform dat de fabrieksintegriteit van een apparaat garandeert en de gevoelige informatie die erop is opgeslagen beschermt tegen ongeauthoriseerde toegang. Een fysiek veiligheidsslot dat compatibel is met Kensington-producten beschermt de nieuwe videodecoder van Axis ook tegen diefstal en sabotage.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security professionals.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →