Samenwerking tegen cybercrime noodzaak, maar niet vanzelfsprekend

De bestrijding van cybercrime vergt grote investeringen en coördinatie. Mondiaal, nationaal, regionaal en ook cross-sectoraal. In de praktijk is samenwerking tussen publieke en private organisaties niet vanzelfsprekend. Zou het melden van cyberincidenten voor alle sectoren wettelijk verplicht moeten zijn? Daarop gingen sprekers uit de financiële sector, gezondheidszorg, onderwijs, retail en de overheid in tijdens het Digital Security Debat van de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals (KNVI). Het melden van incidenten is een eerste stap, maar om echt van elkaar te leren zullen organisaties zich dieper in hun kaarten moeten laten kijken. Niet iedereen durft zich zo kwetsbaar op te stellen en bovendien staat bedrijfsbeleid dit vaak in de weg.

DIT IS EEN PREMIUM ARTIKEL
Wil je alle artikelen kunnen lezen? Abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle premium artikelen. Neem een digitaal abonnement of log in.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →