Kunstmatige intelligentie centraal tijdens IFSEC

QR-codes
Nedap introduceerde het Global Client Programma dat grote multinationals ondersteunt bij het implementeren, onderhouden en updaten van het toegangscontrolesysteem AEOS op meerdere locaties wereldwijd. Gebruikers verzekeren hiermee dat hun toegangscontrolesysteem cyberveilig en toekomstbestendig is. Nieuw is dat QR-codes beschikbaar zijn voor AEOS voor het verlenen van toegang. Beheerders kunnen een QR-code genereren in AEOS en deze automatisch laten mailen naar een bezoeker voor snelle en gemakkelijke toegang tot bijvoorbeeld de parkeergarage zonder zich te hoeven melden bij de intercom. Dit bewijst zijn waarde onder meer als grote aantallen bezoekers worden verwacht en zorgt er tevens voor dat receptiemedewerkers niet steeds hun werkzaamheden hoeven te onderbreken om de slagboom te openen voor bezoekers. De AEOS QR-codes kunnen worden gelezen door iedere QR-code lezer, zoals de MACE reader van IDS.

De nadruk bij SALTO Systems lag op mobiele en cloudsystemen voor toegangscontrole. Te zien was de nieuwe versie van de JustIN mobiele oplossing die BLE en NFC combineert in één app. Gebruikers kunnen met hun smartphone deuren openen door het aanbieden van de telefoon bij de BLE of Mifare lezer. Beheerders kunnen toegangsrechten op afstand aanpassen. Alle toegangsrechten worden direct verstuurd van de SALTO ProAccess SPACE software naar de smartphone van de gebruiker, zodat de toegangsrechten altijd actueel zijn. SALTO KS ‘Keys as a Service’ is een flexibel cloudsysteem dat kan worden gebruikt zonder ingewikkelde IT-infrastructuur en gebruikers veelzijdige functies biedt. Het systeem is bij uitstek geschikt voor onder andere flexibele werkplekken met meerdere gebruikers en winkels waar medewerkers regelmatig van locatie wisselen. Gebruikers hoeven niet over fysieke sleutels te beschikken en beheerders kunnen het systeem op afstand aanpassen, terwijl zij altijd en overal inzage hebben in alle handelingen binnen het systeem.

Pincode
Simons Voss Technologies toonde het Pincode keyboard voor het MobileKey toegangscontrolesysteem, dat verkrijgbaar is in het derde kwartaal van 2018. MobileKey is ontwikkeld voor kleine bedrijven of woningen met maximaal twintig deuren en honderd gebruikers. Voordelen zijn het reduceren van het aantal fysieke sleutels. Ook hoeven geen verloren sleutels meer te worden vervangen. Het MobileKey-systeem bestaat uit batterijgevoede elektronische cilinders en kleine transponders zoals tags of werkt met smartphones en wordt nu verder aangevuld met het nieuwe paneel voor bij de deur. Installatie is eenvoudig, zonder aanleg van bekabeling. Het paneel maakt toegang mogelijk met een vier- of achtcijferige code, waarbij verschillende periodes instelbaar zijn waarin de gebruiker toegang wordt verleend. Instellingen kunnen worden ingevoerd via een gebruiksvriendelijke app.

Nieuw bij Takex was de PIR-T40NAM, een passieve infrarooddetector met een bereik van 40 meter voor videobewaking en indringerdetectie. De detector heeft vier verschillende modes, afhankelijk van hoogte en bereik. Detectie tot 40 meter is mogelijk met een hoogte van 2 tot 6 meter. Intelligente technologie garandeert betrouwbare detectie van mensen, terwijl valse alarmen door bijvoorbeeld huisdieren wordt voorkomen. Verschillende zones kunnen worden ingesteld in het detectiebereik en de detector verstuurt een melding bij iedere poging de detector te manipuleren.

App
Op de ruime stand van Texecom was live te zien hoe verschillende systemen in woningen, kantoren of winkels kunnen worden beheerd via de app van de fabrikant. De inbraakdetectiesystemen zijn daarmee veel breder inzetbaar dan alleen voor beveiliging. De app biedt eindgebruikers en installateurs een betrouwbaar en beveiligd platform waarmee onder meer het alarmsysteem kan worden in- en uitgeschakeld en instellingen kunnen worden aangepast. Naast detectie van indringers in gebouwen, wordt ook de omgeving van de woning of het bedrijf beveiligd. Beheerders ontvangen een melding als er iemand op het terrein is gedetecteerd.

Op de stand van Vanderbilt bespraken Ross Wilks, Head of Marketing Communications, en Kim Loy, Director of Technology & Communications, de nieuwste producten van het bedrijf. In augustus verschijnt een nieuwe versie van het ACTEnterprise toegangscontrolesysteem. Deze ondersteunt integratie met de draadloze Aperio componenten van ASSA ABLOY, PoE Ultra en de ACTEnterprise app. De app biedt meer flexibiliteit aan gebruikers en verzekert dag en nacht verbinding met het systeem. Sleutelhouders ontvangen meldingen op hun smartphone en kunnen op afstand het systeem beheren. Zo kunnen eenvoudig rechten van kaarthouders en deuren worden aangepast. De nieuwe versie is ook toepasbaar in combinatie met de inbraakcentrale SPC van Vanderbilt. Ook te zien op de stand was de nieuwe SPC-Milestone plugin waarmee gebruikers hun SPC centrale kunnen beheren via de software van Milestone Systems. Met de plugin kunnen gebeurtenissen worden bekeken en op afstand handelingen worden uitgevoerd.

Multisensor
Vivotek toonde de nieuwe multisensor camera MS9390-HV. Deze beschikt over een dual 4-megapixel lens, SNV (Supreme Night Visibility), WDR Pro technologie, 180 graden infraroodverlichting tot twintig meter en levert full resolution beelden met 30 fps (beelden per seconde) voor dag en nacht bewaking.

Bij Western Digital was de volledige ‘edge-to-core’ oplossing van de fabrikant te zien voor het opslaan en analyseren van camerabeelden met steeds hogere resoluties. Naast de bekende WD Purple harde schijven voor 24/7 videobewaking met een opslagcapaciteit tot liefst 12 TB, presenteerde Western Digital de micro-SD kaarten waarmee beelden lokaal zijn op te slaan in de camera’s zelf en de enterpriseclass WD UltraStar voor videosystemen met de hoogste eisen en toepassing van Artificial Intelligence om bijvoorbeeld grote hoeveelheden opgenomen beelden te doorzoeken.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →